6 nélkülözhetetlen háztartási gép

6 nélkülözhetetlen háztartási gép

páraelszívó
páraelszívó

Mai modern világunkban szinte biztosan találhatunk néhány olyan háztartási gépet, amely az összes többiben is megtalálható. Persze ezeknek a berendezéseknek a variációja és megjelenési formája közel végtelen, de az alábbiakban összegyűjtöttünk X nélkülözhetetlen háztartási gépet, amely szinte biztosan megtalálható minden háztartásban.

Sütő

A sütő berendezések 100%-ig biztos, hogy minden konyhában megtalálhatók. Ezek között elektromos és gázüzemű berendezéseket találhatunk. Ma már az elektromos berendezések némileg gazdaságosabbnak mondhatók, de a gázüzemű berendezések is igen népszerű választásnak tekinthetők.

Sütők esetében érdemes még megemlíteni a fenti csoportosításon túl a telepítési mód szerinti két fő típust is, melyek az alábbiak:

  • beépíthető sütők

  • különálló sütők

A beépíthető sütők esztétikailag sokkal jobb opciót nyújtanak, míg a különállók esetében a telepíthetőség sokkal egyszerűbb.

Mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütők szintén népszerű konyhai berendezések, hiszen segítségükkel az egyszerűbb ételek, vagy a szimpla melegítés is egyszerűen megvalósíthatók. Természetesen ezek a gépek is alkalmazkodnak a mai trendekhez, így mindenféle kivitelben és rengeteg extra funkcióval is vásárolhatunk mikrohullámú sütőket.

Mosógép

Mosógépek nélkül gyakorlatilag ma már elképzelhetetlen egy háztartás élete, hiszen segítségükkel a szennyes ruha nagy mennyiségű tisztítása válik valóra. Mosogatógépek esetén a felültöltős és az elől töltős típusok alakultak ki, melyek között inkább egyéni szimpátia alapján tehetünk különbséget.

Hűtőgép

A hűtőgépek a sütőhöz és a mosógépekhez hasonlóan elengedhetetlenek egy háztartás működésében, hiszen hűtés nélkül nem tudnánk tárolni az alapanyagokat, melyekből az ételeket készítenénk. Hűtőgépek esetében is találkozhatunk beépített és különálló típusokkal, ahogy egyszerű hűtő és kombinált hűtőgépekkel is. A fagyasztóval rendelkező hűtők esetében ma már mindenképp érdemes az úgynevezett „no frost” technológiával rendelkező gépeket keresnünk, amik sokkal jobb állapotban tudják megőrizni az ételalapanyagok minőségét.

Páraelszívó berendezések

A páraelszívó berendezések a higiénikus konyha alapkövei, hiszen segítségükkel a főzés és sütés során kialakuló párától szabadíthatjuk meg a konyhát. Ezek a berendezések így nem csak a kellemetlen szagok megszűntetésében, de például a penész kialakulásában is komoly szerepet kapnak. Páraelszívó berendezések terén számos típust megkülönböztethetünk, így bárki megtalálhatja az alábbiak közül a számára ideális megoldást:

  • fali

  • kihúzható

  • kürtös

  • mennyezetbe építhető

  • sarok

  • pultba építhető

Villanybojler

A villanybojler bár elsőre észrevehetetlennek tűnhet, de rengeteg háztartás meleg víz ellátásáért felel egy-egy bojler. Ezért a villanybojler szintén a nélkülözhetetlen háztartási berendezések táborába sorolható. Amennyiben ilyen berendezés vásárlásán gondolkodunk, abban az esetben arra mindenképp érdemes ügyelnünk, hogy kapacitása fedezze napi szintű meleg víz felhasználásunkat.

Összegezve:

A háztartások számára tehát mindenképp érdemes az alábbi készülék arzenállal rendelkeznie, ha a mindennapokban zökkenőmentesen szeretnének működni.