Levendula fesztivál

levendula fesztivál
levendula fesztivál

A legillatosabb rendezvény – Levendula Fesztivál

2016.június 20-án kezdődik a levendula szedd magad akció és ezzel kezdetét veszi az immár XII. alkalommal megrendezésre kerülő tihanyi levendula fesztivál. Azon kívül, hogy látványnak is pazar a hatalmas levendula ültetvény, mi magunk gyűjthetjük be e csodás illatú növény virágát.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Németh László Művelődési Ház szervezésében a Belső-Tó partján, valamint a Levendula Házban sokszínű programokkal készülnek minden évben az idelátogatók kedvében járni. De mindemellett Tihany több pontján is rendezvényekkel várják a vendégeket.

Koncertek, színházi előadások, kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak a levendula jegyében.

A levendula fesztiválon megkóstolhatjuk a levendulából készült házi sört, fagylaltot, süteményt, lekvárt, kipróbálhatjuk a szépítőszereket, szappanokat stb. A kirakodó vásár árusai mellett a népi játékok és a hagyományőrzés is helyet kapott és nagy népszerűségnek örvend.

Bár a levendula fesztivál csak két napos, Tihanyban már az ezt megelőző hét is a levenduláról szól. Helyi őstermelők mutatják be a kovácsolással, nemezeléssel, korongozással, levendulás lekvárfőzéssel rájuk szállt hagyományokat.
Molyűző levendulazsákot készíthetünk és még napestig sorolhatnám a temérdek programot.

A levendula fesztivál alkalmával betekintést nyerhetünk a Levendula Házban is, ahol a levendula lepárlásának folyamatába avatnak be minket. Kézműves programra jelentkezhetünk vagy levendula teát kóstolhatunk.

Mindenkit szeretettel vár a XII. Levendula Fesztivál Tihany
2016. június 25-26.